Mountain Music Fest & White City Soul predstavljaju:

Rainer Trüby // Compost Records (Freiburg, Germany)

7. decembar u 22h

„When I’m down and feelin ‘sad, you always comfort me“, peva Sirita. To je najbolji opis Rainera Trubija kao DJa. Svako ko je posetio njegovo veče „Root Down” u Frajburgu – koje neprekidno traje već preko 20 godina – to zna: Rainer Trubi uvek uteši svoju publiku i izmami osmeh na licima plesača.

Godinama se Trubi fokusirao na downbeat, nu-jazz, drum’n’bass, broken beats i sve podvrste soula i diska američkih, britanskih i brazilskih bendova, pevača i producenata. Kao DJ je bio učesnik svih velikih festivala u Evropi i šire, a skoro svake godine redovan je gost Pitersonovog Worldwide festivala koji vazi za najbolji na svetu te vrste. Klubovi poput Watergatea ili Panoramabara u Berlinu veruju njegovom muzičkom repertoaru. Njegova glavna karakteristika, bez obzira da li je u svojstvu Dj-a ili sarađuje sa producentima poput Danila Plesova pod imenom MCDE („Rainer Trueby“), Korrada Bućija („Truccy“) i Maria „Marlow“ Vajsa („Marlow & Trueby“), je sledeća: on grli dušu.

Danas ljubitelji muzike njegovu muziku u Trüby Trio, uz Kristijana Promera i Rolanda Apela smatraju legendarnom i simboličnom predstavom klupskog zvuka natopljenog džezom i soulom, u kojoj se mešaju izlomljeni ritmovi, afro-brazilska i elektronska muzika. Legendarni bečki dvojac Kruder & Dorfmeister su pozajmili njhovu stvar „Donaueschingen”, rearanžirali je i objavili svoj remiks na legendarnom albumu „The K & D Sessions”. 0Trüby Trio je 2001. godine doprineo dugotrajnoj i veoma priznatoj seriji DJ Kicks na etiketi K7! Trio je 2003. godine za etiketu Compost Records izdao album „Elevator Music” koji je bio i ostao svojevrsna muzička domovina Rainera Trubija. Pod okriljem Compost Recordsa on je svojom serijom kompilacija „Glücklich” (1994 – 2002) takođe postavio kamen-temeljac u smislu muzike pod uticajem Brazila i future jazza. „Glücklich” na nemačkom znači „srećan”, i to je upravo ono što Rainer Trubi predstavlja: muziku koja vas usreći.https://www.facebook.com/truebytrioofficial/
https://www.facebook.com/rainertruebyofficial/

Lokalna podrška:

Master Flow / Jazzysad
Funk Technik Group
Somii

Karte u pretprodaji možete kupiti po ceni od 400 dinara.
Prodajna mesta: Leila Records, Zaokret, D bar & Kulturni Centar GRAD

Vidimo se 🙂