Novogodišnji koncert klasične muzike održaće se 1.1.2019. u 19 časova u Kulturnom centru Grad.

Program:

Camille Saint-Saëns – „Une Flute Invisible“ (sopran, flute, piano)
Vera Milanković – „Nokturno“ (flute & piano)
Bixio – Mamma, Son tanto felice(sopran & piano)
Gaetano Braga – La Serenata (sopran, flute, piano)
Mascagni – Intermezzo from “Cavalleria Rusticana” (flute & piano)
Ruska narodna pesma (sopran & piano)
Puccini – Nessun dorma (flute & piano)
Tosti – Non t’amo piu (sopran & piano)
Vera Milanković – trio iz ciklusa „Iz Miloševe Srbije“ (sopran, flute, piano)

Marija Brajković, sopran

Srednju muzičku školu na odseku za solo pevanje i teoriju muzike završila je u Beogradu u muzičkoj školi „Josip Slavenski“. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Beogradu na odseku za muzičku teoriju i pedagogiju. Kao solo pevač karijeru započinje na nastupima u okviru radionice za klavirsku muziku Milanke Mišević u kojoj od 2008. godine izvodi i neguje veliki repertoar srpske I ruske umetničke solo pesme nastupajući u koncertnim salama grada Beograda. Marija Brajković zaposlena je kao nastavnik muzičke kulture i bibliotekar u Sportskoj gimnaziji u Beogradu.

Miloš Miketić, flautista

Završio je osnovnu i srednju muzičku školu dr. Vojislav Vučković u Beogradu. Osnovne i master studije flaute završio je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Ljubiše Jovanovića, a svoje znanje dodatno usavršavao na Master studijama Katedre za kamernu muziku u klasi prof. Jasne Tucović. Svirao je kao član ansambala: Filharmonije mladih „Borislav Pašćan“, „Mali orkestar“ , ansambla flautista „Flautino Lola klasik“, Beogradske filharmonije, Subotičke filharmonije. Zaposlen je na poziciji nastavnika flaute u O.Š. „Vladimir Đorđević“ u Beogradu. Uz klasičnu muziku, kroz saradnju sa različitim izvođačima, ansamblima i bendovima istražuje mogućnosti flaute u narodnoj, džez, pop i rok muzici.

Maša Babić (klavir, Zagreb)

Odrasla je Beogradu gde je završila nižu muzičku školu i SMŠ Stanković. Sa 16 godina je upisala FMU, a diplomirala je i završila master studije u klasi prof. Lidije Stanković. Specijalističke studije kamerne muzike završila je 2013. godine u klasi prof. Jasne Tucović. Master studije iz kamerne muzike diplomirala je 2016. u klasi renomiranog profesora Chia Chou na Univerzitetu u Grazu. Od 2011. radi kao korepetitor na gudačkom odseku u SMŠ Josip Slavenski, a od decembra 2011.godine organizuje koncerte kamerne muzike pod nazivom „Мјузик ивент“ na kom nastupaju studenti FMU-a u cilju širenja njihove koncertne aktivnosti i upoznavanja srednjoškolaca sa raznovrsnim repertoarom kamerne muzike.

Cena karte: 300 rsd