10.6.2019. u 19h

Udruženje Fulbrajt i prijatelji prenosi deo atmosfere iz Amerike, kroz pripremu dobro poznate hrane, ali i neformalno deljenje utisaka sa programa razmene na kojim su učestvovali.

Ukoliko do sada niste bili u Americi, a uživate u nekim tipično američkim specijalitetima ovo je odlična prilika da se prepustite i uživate. U ponedeljak 10.juna dođite da se družimo i uživamo u specijalitetima američke kuhinje, na meniju biće krofne, hotdogovi, američka pita sa višnjama.

Američka vlada već više od 20 godina omogućava srednjoškolcima, studentima, studentima master studija, doktorantima, stručnjacima iz različitih oblasti da provedu određeno vreme u SAD i šire svoje profesionalno znanje i iskustvo, uče o kulturi i običajima, ali i upoznaju se svakodnevnim životom amerikanaca.

Udruženje Fulbrajt i prijatelji okuplja alumniste tj. stipendiste različitih programa razmene Američke Vlade: Fulbright, Hubert H. Humphrey, Ron Brown, Junior Faculty Development Program (JFDP) i druge programe razmene. Ima za cilj promociju profesionalne i akademske izvrsnosti, ali i pozitivne društvene promene. Između ostalig cilj Udruženja je jačanje međunarodne kulturne, institucionalne, naučne i profesionalne razmene i saradnje.

Povedite svoje prijatelje i prijateljice, kolege i koleginice, rodbinu i sve one koji vole da istražuju i otkrivaju nove ukuse. Kuvaćemo tipično američku, a opet međunarodnu poznatu hranu uz dobro poznatu američku muziku …

Jer, kako kaže poslovica “Reci mi, zaboraviću. Pokaži mi, zapamtiću. Uključi me, razumeću”

Cena bona je 250 RSD.