24.6.2019. u 19h

Četvrti po redu festival muzike i umetnosti – Outhide, održaće se 26. i 27. jula u Zaječaru, na dobro poznatoj lokaciji u Park-šumi „Kraljevica“.

Za sada su objavljeni izvođači Kristijan Molnar, Svemirko, Who See, Naopak, Dimitrije Dimitrijević, Buč Kesidi, Coeus, Felver, Monosaccharide, Kablovi, Killo Killo, ali organizatori kažu da iznenađenja tek slede.

Stvaranje festivala alternativne kulture u gradu na dva Timoka nije slučajno i nije se desilo preko noći. Outhide – festival muzike i umetnosti, nastaje u godinama kada postaje teško da se autorska muzika nekomercijalnog zvuka plasira široj populaciji kao nešto što u svojoj biti ona jeste, potreba stvaraoca da publici prenese svoj „vajb“ – ako govorimo modernim jezikom.

Zaječar je uvek imao svoj „vajb“, a imao je i festivale kao što su Gitarijada, ZALET, Dani Zorana Radmilovića, poznatiji kao Zoranovi Dani na kojima je „Zoranov brk“ dodeljivan značajnim srpskim glumcima.

Danas Outhide Festival nastaje dakle sasvim logično, iako se prividno čini da je iznenadno i neočekivano.

Za posetioce Delikatesnog, organizatori najavljuju brojna ukusna iznenađenja poreklom iz istočne Srbije, a muziku će birati ekipa Outhidea.