23.9.2019. u 19h

Zbog velikog interesovanja „Kompot – centar za delikatesna istraživanja“ ponovo gostuje kao domaćin Delikatesnog ponedeljka, gde će nam Bogdan Pirgić, jedan od osnivača Kompota, predstaviti svoje kulinarske impresije iz Indije gde je nedavno boravio i doneo kofer pun novih znanja, ali i začina.
Na meniju će biti:

-Butter chicken – marinirana piletina u kremastom paradajz sosu

-Dhal – kari od crvenog sočiva sa tikvicama, patlidžanom i karfiolom

Prilozi: ukiseljeno povrće, sezonski čatni od neprskanih kajsija, pirinač, pšenične lepinjice

Kompot – centar za delikatesna istraživanja je udruženje građana čiji je cilj promocija gastronomije, čuvanje od zaborava starih i otkrivanje novih recepata, kao i podrška malim lokalnim proizvođačima hrane i pića kroz zanimljive kulinarske radionice i prezentacije. Trenutna lokacija našeg kulinarskog centra i škole kuvanja je udobni prostor u Savamali, nedaleko od savskog šetališta i pijace Zeleni Venac, kao početne tačke naših delikatesnih istraživanja.