Đurić se prvi put predstavlja publici KC Grada svojim jedinstvenim konceptom slika-tapiserija. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti, gde je završila i poslediplomske studije. Aktivno izlaže od 1995. godine i broji na desetine grupnih i samostalnih izložbi, a organizovala je i XVI bijenale tapiserije ULUPUDSa 2006. godine. Nagrađivana je više puta za svoj rad, a njena serija crteža What happen with my ass deo su kolekcije Pastwowe muzeja na Majdanku u Lubinu u Poljskoj.
Đurić eksperimentiše raznim tekstilnim tehnikama tretirajući ih na slikarski način, transponujući ove tradicionalne tehnike u domene savremenog izražavanja i angažovanih, kritičkih tema, stvara jedinstvene serije slika-tapiserija, koje će publika moći da vidi i na ovoj postavci.
Dve celine izložbe, raznim tehnikama, od kombinacija ručnog i mašinskog veza do quiltinga, tretiraju različite društvene teme stvarajući svet karikatura. Sam parodijski efekat postiže se kako temama tako i kombinovanjem tehnika veza na platnu. Đurić istražuje virtuelni svet dece, osnove međuljudske komunikacije i čežnju ka svetu novih tehnologija, izvodeći svoje serije starim tehnologijama, odnosno tehnikama.
Izložba je otvorena do 30. decembra.