Finiširamo prošlogodišnju izlagačku sezonu izložbom Titraj, koja se otvara u ponedeljak, 6. februara od 20 časova. Titraj je treća kolaborativna izložba Emilije Radojičić i Maria Kolarića, umetničkog para iz Beograda.

Oni uz svoje sopstvene umetničke prakse od 2011. godine realizuju i kolaborativne nastupe, a svako ko je bar jednom posetio KC Grad imao je priliku da vidi njihov zajednički mural koji krasi stubove u pizemlju.

Emilija Radojičić (EmaEmaEma) radi u poljima crteža, slike, fotografije, objekata, instalacija i urbanih intervencija. Do sada je realizovala mnogobrojne samostalne i grupne izložbe, audio-vizuelne performanse i kolaboracije.

Mario Kolarić rođen 1984. u Beogradu, odrastao u Osijeku, diplomirao na ALU Zagreb 2010. Član HDLU-a i 2011. Radi u polju crteža, objekata i instalacija. Do sada je imao par samostalnih i nekoliko grupnih izložbi u Hrvatskoj i Evropi.
Postavka Titraj će predstaviti publici objekte nastale kao posledica kolaž-dijaloga između dvoje autora. Ona je nastavak njihovog promatranja ličnih praksi i kako one utiču jedna na drugu. Stvarajući u istom prostoru, radeći na jednom radu zajedno ili suprotstavljajući lične radove jedan spram dugog, autori tragaju za svojevrsnim središtem u kojem se njihove suprotnosti podudaraju. Dok su njihove dosadašnje saradnje bile pretežno u polju slike i crteža, izlazak u prostor sa novim radovima otvara do sada neistraženo polje između samih autora.
Publika će moći da vidi ovu kolaborativnu postavku sve do 19. februara, svakog dana od 14 do 20 časova.