This post is also available in: en

Za legendarna izvođenja „Songova o krizi očinstva“ u Beogradu tražila se karta više, iako svi znamo da to zvuči kao kliše. Otud odluka da ponovo upriličimo sve i u celosti razdražimo vaše sne! Dekadencu već imamo, kao i bokal deliciozne limunade, od koje, verujte nam, živne i najtananije čeljade. Ne – ovo nije aforizam Karadžića Vuka, već samo histerična kabaretska buka, a kako bi priča za nove sledbenike bila jasnija, razumljivo je da najava mora biti slasnija!

Nakon različitih razotkrivanja, previranja i borbe oko pulenstva, čuvena Markiza De Sada, luckasta Dekadenca i sumanuta Johana Helmut Kol provode ugodne dana dokolice na jednom uskom i usijanom ostrvru na Mediteranu. Mirisom lavande ophrvan spokoj iznenada počinje da remete Johananina nepristojna pitanja o poreklu njenog oca. Misterija ponovo isplivava, drama je opet na vrhuncu, a u njoj učestvuju i novi ili, pak, zaboravljeni karakteri Zed Zeldić Zed i Darlin Brando.

Da li će Johana saznati ko joj je otac, hoće li Markizi pući čarapa ili će Dekadenca sve prisutne baciti u bazen i pobeći sa šanerom parfema? Otkrijte u novoj epopeji Efemernih Konfesija! Atmosfera će, kao i uvek, biti dopunjena muzičkim toboganima ludog pijaniste Fritza Kleina. Ne propustite neponovljivi scensko-vokalni spektakl prepun grehova, intriga i skandala!

“Johana je htela samo očinsku figuru, a ne samo nekakvu misterioznu posturu!”: https://goo.gl/tKYWr5

IZRAZITO SPECIJALNA GOŠĆA:

★ Amanita Dodola ★
Amanita Dodola je kantautorski projekat američke umetnice Katie Woznicki, beogradske umetnice poreklom iz Klivlenda (Ohajo), od 2007. godine aktivne na srpskoj andergraund strip i muzičkoj sceni. Amanita Dodola svira polifonični analogni sintisajzer i programira ritam mašinu, dok uz pomoć svog jedinstvenog i ekspresivnog glasa izvodi privlačne, duboko intimne i često bizarne pop pesme. Pored ovog projekta, Katie nastupa i pod hip-hop/rep pseudonimom MC Kopy Kat, i deo je minimal-pop dvojca EPP. ★https://amanitadodola.bandcamp.com/

★★★

★ Markiza De Sada ★
Fatalna zavodnica, bastard ruskog revolucionara i nemačke aristokratkinje. Priča se da je u naletu strasti ubila ljubavnika i od tada luta gradovima Evrope u potrazi za zabavom. Sumnjivog morala, nezasitih seksualnih apetita, nepobediva je u obaranju ruke, vešta sa mačem i prva u ispijanju cele boce absinta. Obavijena velom misterije, besprekornog stila, pažljivo bira svoje drušvo, ne ide nigde bez vozača.

★ Dekadenca ★ https://www.dekadenca.com/
Dekadenca je proizvod velike ljubavi prema sceni, mjuziklu, brodvejskim i holivudskim divama koje su “veće od života” i koje zahvaljući svojoj veličini opstaju usprkos prolaznosti vremena. Njeno ime dolazi iz mjuzikla Cabaret i lika Sally Bowles koja često ponavlja frazu “Divine decadence!”. Ista je takođe suptilna posveta drag performeru Divine, koji je bio krupnija dama sa stavom, stilom i obrvama. Svojim nastupom pokazuje kako je drag forma umetnosti koja obuhvata scenski pokret, glumu, slikanje i pevanje.

★ Johana Helmut Kol ★
Nepoznatog porekla, po boji kože sumnja se da potiče sa Bliskog Istoka. Večita ratnica, pobunjenica i pasionirana sokolarka, ona zna da dobije, ali da gubi. Sklona radikalnim ideologijama, u svakoj kafani, u svakoj luci na kraju večeri obara ruke sa mornarima. Nesuđena polusestra Nine Hagen, prva prošla kroz rupu u Berliskom zidu, zbog čega sebe smatra detetom revolucije. Često fantazira o mirnom zivotu u škotskom skvotu.

★ Pijanista Fritz Klein ★
Vucibatina i krijumčar, prakticira radikalne seksualne prakse i sporadično egipatsku alhemiju. Pijanista, majka je jednog muškog deteta i veliki ljubitelj kablova. U slobodno vreme je piroman, mit je da se rodio golobrad. Žene tvrde da mu je glas nalik Klerku Gejblu, dok ga muškarci preziru zbog nemilosrdnosti u kartaškim okršajima i uspesima na buvljacima. Untrašnji džep njegovog sakoa je pravi kabinet retkosti, krasi ga buka sovjetskih časovnika na navijanje.

★ Zed Zeldić Zed ★
Svojim stasom i svojim glasom pomera planine, utaba ih u kotline, zalije ih sa visine, doda arome da ti srce mine. Baršunaste lepote, izvajane krasote, sirove i naivne dobrote, on samo za jedno zna: svaka ptica svome jatu da. Tako i Zed bez rezerve daje svakome šta mu sleduje. Najviše voli da se razmeće robom visokog kvaliteta jer on je šaner visokog pijaditeta!

★ Darlin Brando ★
Tajanstvena pojava o kojoj se malo zna. Ledeni pogled i nemi autoritet kojim ispuni prostoriju gde god se pojavi, inspirisali su bezbroj spekulacija – čas da je u pitanju sovjetski špijun, čas plaćeni ubica, čas razbaštinjeni plemić lepljivih prstiju, a neki odoše i mnogo dalje, te se u ponekom zadimljenom noćnom baru moglo čuti i kako slučajni gost kome se razvezao jezik bojažljivo šapuće da je u pitanju sam đavo! Dobro upućeni izvori tvrde da je imao preko dve hiljade ljubavnica i ljubavnika sa svih paralela i meridijana. Ipak, široj javnosti poznato je samo njegovo lažno ime, koje se uvek izgovara s izuzetnim strahopoštovanjem.

★★★★★
KC GRAD | SUBOTA, 07. APRIL u 20h!
Karte u pretprodaji, na šanku: 350 RSD
Karte na ulazu, po želji i ljubavi: 400 do 450 RSD