This post is also available in: en

Povodom obeležavanja stogodišnjice smrti Gustava Klimta, tvorca bečke secesije, u sredu 4. aprila od 20 časova možete pogledati biografski film o ovom umetniku sa Johnom Malkovichem u naslovnoj ulozi. Dokumentarnu izložbu o Klimtu, kao i ovu projekciju priredili smo Vam u saradnji sa Austrijskim Kulturforumom u Beogradu.
Film Raoula Ruiza prikazivan na Berlinale festivalu odmotava priču o Klimtu kroz vlastita sećenja, na samrtnoj postelji u bolnici u Beču. Hronološkom dekonstrukcijom događaja autor ispituje one najvažnije, a među njima su svakako Klimtovi odnosi sa mnogobrojnim ženama, poput Emilie Floege i Lee de Castro. U poseti Klimtu je Egon Schiele, njegov kolega i učenik, koga igra Nikolai Kinski.
Posetioci će moći da degustiraju i Grandissimo sladoled, kojim kompanija Frikom obeležava stogodišnjicu od smrti Klimta. Svako vrhunsko umetničko delo pruža neponovljivi doživljaj svakome od nas. Sa tim ciljem, inspirisan genijalnošću ovog vrhunskog umetnika, Frikom je stvorio sladoled bogatog ukusa sa raskošnim detaljima poput najvećih remek dela.