This post is also available in: en

Sudoku Killer by Caterina Palazzi & Belgrade Noise Speciala u Kulturnom centru Grad 10. aprila!

Eksperimentalni jazz / noise / psych sastav iz Italije, Sudoku killer, nastupao je sa Zeni Geva, ZU, Uzeda, Gianluca Petrell-om i mnogim drugima, a u okviru svoje evropske turneje posetiće i KC Grad. Ovim povodom nakon 6 godina, ponovo je na okupu i legendarni Belgrade Noise Trio sa gostima!

Bend Sudoku Killer koji predvodi kontrabasistkinja Caterina Palazzi, osnovan je 2007. godine i žanrovski se ne može svrstati već se raspon zvuka smenjuje od eksperimentalnog džeza do post roka, psihodelije i nojza.

Njihov kvalitet i specifičan zvuk prepoznala je i prestižna italijanska JAZZIT AWARD koja je Caterinu Palazzi nagradila za najbolju italijansku kompozitorku 2010. godine za njen prvi album “Sudoku Killer”. Nakon ovog uspeha, bend izbacuje drugi album (“Infanticide”, Auand Records 2015), koji je ubrzo svrstan u najbolje albume u 2015. godini od strane eminentnih džez časopisa u Italiji. “Infanticide” je okarakterisan kao uzbudljiv projekat na italijanskoj sceni, istovremeno zastrašujuć i dirljiv, mračan i senzualan, agresivan i iskren.

Dovoljno je citirati Daily Fact koji za SUDOKU KILLER tvrdi da njihova muzika nije ni džez, ni rok, već nalik oštrozvučnom operskom spektaklu. Koncert se realizuje uz podršku Italijanskog instituta u Beogradu u okviru Dana posvećenih italijanskoj kulturi.

Belgrade Noise Trio je lokalni free improv sastav koji se nakon više godina pauze vraća na mesto zločina, u jednokratnom super special izdanju!

Belgrade Noise čine:
Vukašin Đelić – gitara
Miloš Pajagić – bas
Dušan Damnjanović – bubanj

Cena karte: 300 rsd