This post is also available in: en

Inspirisani knjigom iz 1900. godine pod nazivom ‘Domaće gazdinstvo’ kuvamo za vas po starinskim receptima. Mirisima i ukusima prizivamo duh starog Beograda.

Međugeneracijski centar je mesto okupljanja za decu, omladinu, žene sa invaliditetom i starijih građana na lokalnom nivou. Tokom osam godina postojanja program promoviše kulturu, obrazovanje, obuku, umetničko stvaralaštvo, način razmišljanja, fizičke aktivnosti. Podržava mešovite grupe, porodicu i pojedince sa i bez posebnih potreba kroz različite vrste radionica. Ove radionice spajaju više generacija, potpomažu etički, socijalni i intelektualni razvoj, psihofizičke funkcije (opažanje, memoriju ) i neguju logičko i kritičko mišljenje. Radionice imaju aktivan pristup – učesnici imaju mogućnost da osmisle i vode radionicu uz pomoć moderatora koji rade kao volonteri. Stimulativni program inkluzije je inovativan i efektivno koristi lokalne resurse.

Opšti cilj programa: program centra treba da poboljša urbanu sredinu i kvalitet života u gradu.

Evropa je u procesu rapidnog starenja. Šta to znači? To znači da se granica ljudskog života pomera i kao rezultat imamo društva sa velikim brojem starijih građana i penzionera koji su još uvek sposobni da budu fizički i društveno aktivni.

Postoje jasne slabosti u institucionalnom i instrumentalnom zadovoljavaju njihovih potreba, kao i slabosti u ukupnom društvenom organizovanju. Ove radionice su moguće rešenje za izlazak iz izolacije koja se javlja u savremenom društvu. One omogućuju građanstvu da imaju društveni i kulturni život, da se izraze bez obzira na okolnosti, socijalni status, vršnjački jaz, itd dok najmlađima pružaju strpljenje, osmeh, prihvatanje i podršku. Zajedno čine “generaciju” koji je otvorena za međusobno davanje i uzimanje. Za starije mladi su antidepresiv za osećaj napuštenosti i bespomoćnosti.

Cena obroka: 200 rsd