This post is also available in: en

Visoka tekstilna strukovna škola za dizajn tehnologiju i menadžment je državna škola osnovana 1958. godine. U okviru niza manifestacija kojima škola obeležava 60 godina postojanja, ideja projekta “Škola na stolu, sto u gradu, grad na vodi” je predstavljanje radova Odseka dizajna tekstila i odeće koji kontinuirano postoji od 1993. godine.

Ponikla u bogatoj tradiciji tekstilne industrije ovih podneblja škola sa odsekom Dizajn tekstila i odeće nastavlja taj kontinuitet izlaganjem u galeriji koja pripada tekstilnom nasleđu odnosno u nekadašnjem magacinu modne kuće Centrotekstil, danas poznatom kao Velika galerija KC Grad.

Pored izložbenog dela koji obuhvata studentske radove, nastava će se takođe privremeno održavati u galerijskom prostoru, a diplomirani studenti će voditi radionice u okviru nastavnih predmeta, prema rasporedu:

Utorak 22.05, Škola na stolu – Dizajn štampanog tekstila, radionicu vode diplomirani studenti Ana Veljovič i Azra Veljović u periodu od 16 do 20 časova.

Sreda 23.05, Škola u gradu – Dizajn unikatnog tesktila, radionicu vodi diplomirani student Irena Živković u periodu od 16 do 20 časova.

Četvrtak 24.05, Škola na vodi – Modna ilustracija, radionicu vodi diplomirani student Nataša Kekanović; Digitalni dizajn tekstila i odeće, radionicu vodi diplomirani student Marija Simić u periodu od 16 do 20 časova.

Svi zainteresovani su pozvani da se ukljuce u ove aktivnosti, upoznaju se sa profesorima i studentima škole.