Poziv dizajnerima nakita za učešće:

Kulturni centar Grad objavljuje konkurs za svoju tradicionalnu prazničnu prodajnu izložbu. Ove godine u fokusu je savremeni nakit.

Poziv je otvoren za sve dizajnere i zanatlije koji žele da tokom decembra predstave svoja najnovija ostvarenja u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad. Izložba će biti otvorena od 17. do 30. decembra i biće prodajnog karaktera.

Poziv je otvoren dizajnerima nakita do 12. decembra, a kotizacija iznosi 1.500 rsd.

Prijavite se na mail: konkurs@gradbeograd.eu.
Prijava treba da sadrži kratku biografiju, reprezentativne fotografije nakita za svrhe promocije, a opciono i koncept izlaganja koji dizajner želi da izvede. Kandidati će biti obavešteni o prijemu najkasnije do 13. decembra.

Ne postoje posebna ograničenja u materijalu, od zlata do tekstila, savremeni nakit je pun diverziteta. Ne postoji ograničenje ni u tehnici, od livenja do šivenja, komad nakita se ističe svojom formom i idejom koja iza tehnike stoji.

Ted Noten, poznati holandski dizajner nakita i gost KC Grada je prilikom sastavljana svog Manifesta savremenog nakita zapisao: Javnost mora da poseduje savremeni nakit, ako će taj nakit da bude izložen javnosti. Savremeni nakit mora da izađe na ulicu, da bude konzumiran i da konzumira pažnju!

Tim Kulturnog centra Grad smatra da je Noten u pravu i da je to dovoljan povod da tokom predprazničnog perioda dizajneri ponude svoja ostvarenja publici da vidi proba i ponese sa sobom i tako održi nakit u životu.

Izložba zamišljena je kao unitarna, dok će svaki dizajner i dizajnerka biti naglašen i istaknut u okviru jedinstvene celine izložbene postavke.