14.1.2019. u 19h

Delikatesni ponedeljak predstavlja promociju kuvara „Lužničći recepisi – kako su kuvale naše bake“ koji je izrađen u okviru mikro-projekta Crvenog krsta Srbije, ali pre svega on predstavlja i promociju doprinosa starijih žena u društvu.

U kuvaru su sakupljeni tradicionalni recepti koje su pikupile starije žene iz udaljenih seoskih područija u okolini Babušnice. Ove žene žive uglavnom same, a prvi komšija im je kilometrima udaljen. Ovim događajem želimo da promovišemo socijalnu uključenost starijih žena sa sela, pokušavamo da ih osnažimo, ali ujedno i da sačuvamo od zaborava tradicionalne recepte sa juga Srbije. Kada budete osetitili miris ove hrane, pomislićete na majku ili baku bez obzira koliko godina imate.

Na događaju će učestvovati neke od starijih žena čiji su recepti ušli u kuvar i one će spremati poparu, banice (pite) i posne punjene suve paprike za učesnike događaja. Večera će učesnike koštati po 200 dinara a sva sakupljena sredstva će biti namenjena pomoći starijim ženama na selu.