4.3.2019. u 19h

Evropska Zelena fondacija, U mreži i Grupa za analizu i kreiranje javnih politika vas pozivaju da nam se pridružite u ponedeljak, 04. marta 2019. godine u Kulturnom centru Grad na večeri pod nazivom „Ukusi Stare planine“ u okviru programa Delikatesni ponedeljak, KC Grad.

GAJP će zajedno sa članovima udruženja Nova Stara planina poslužiti autentične specijalitete iz zaštićenog prirodnog dobra Stara planina: suve punjene paprike sa pirinčem i vrganjima, kao i zapečeni pasulj, tzv. „vlasulj iz grne“.

U zaštićenom prirodnom području Stara planina planirano je za gradnju preko 60 derivacionih mini hidrocentrala, koje će narušiti životnu sredinu i biodiverzitet. Ovom večerom želimo da ukažemo na ekološku i zdravu proizvodnju hrane, kao oblik zelene ekonomije, koja je alternativa štetnim projektima kao što su derivacione mini hidrocentrale.

Vaši kuvari biće: GAJP u sastavu Tamara Vukov, Miloš Stančić, Miloš Hrkalović i Žaklina Živković uz pomoć Minje Nikolić iz Zlatnih ruku Temske.

Cena bona: 200 dinara

Večeri će prethoditi tribina „Ekološka i pravedna proizvodnja hrane“. Više o tom događaju pročitajte ovde: https://www.facebook.com/events/414178366017968/

Delikatesni ponedeljak Ukusi Stare planine se organizuju od strane Green European Foundation – GEF uz podršku udruženja U mreži i Grupa za analizu i kreiranje javnih politika, uz finansijsku podršku Evropskog parlamenta za Green European Foundation.