Projekat Rijeka 2020 – EPK od 14. do 22. marta 2019. dolazi u Beograd i predstavlja se kroz 3 teme: brodogradnju, muziku i gastronomiju.

Bogati umjetnički program osmislila je ekipa programskog pravca Kuhinja, te za sve posjetitelje KC Grada “skuhala”:

PONEDELJAK, 18.3.
19h ► Delikatesni ponedeljak: Večera s umjetnikom
20h ► Interaktivna izložba “Prijelazni posjed” – Ponesi jedno od djela kući (Cesare Pietroiusti)

Konceptualni umjetnik Tomislav Brajnović i glazbenik Igor Anjoli razbijaju umjetničke pretenzije te za posjetitelje, stare i nove prijatelje kuhaju tipična radnička primorska jela bakalar na žlicu i kobasice u kiselom kupusu. Nakon Večere slijedi izložba “Prijelazni posjed” unikatnih djela konceptualnog talijanskog umjetnika C. Pietroiustija koji je u produkciji riječke Galerije SIZ proizveo 500 djela izrađenih u tehnici ulje INA Delta 5 i hrđe brodogradilišta 3. MAJ-a na papiru, a koje će posjetitelji moći besplatno ponijeti kući.

SREDA, 20.3.
19h ► “Kome treba brodogradnja?” – Filmski program, tribina i slušaonica

Filmovi: Tito u Kraljevici (N. Lorencin), Godine hrđe (A. Korovljev), Bauk (I. Hasanović)
Tribina: Andrej Korovljev i Ivan Salatić

Slušaonica Ri Rock – DJ LIČO
Što je utjecalo na krizu u brodogradnji te kako ona djeluje na ekonomske i klasne odnose u našim društvima? Nakon filmskog programa koji tematizira ova pitanja i tribine s autorima, kreće opuštanje i ples uz slušaonicu Ri Rocka by DJ LIČO.

PETAK, 22.3.
23h ► Mile voli disko

Mile Voli Disko je plejlista, serija žurki, a neki bi se usudili da kažu i brend. “Guilty pleasure” Elektraninog miljenika Mileta Hunda, lista underground disko hitova kasnih 70ih i ranih 80ih godina. Očekujte pravu disko-funk žurku!

Detaljan program predstavljanja Rijeke 2020 – EPK pogledajte na: https://rijeka2020.eu/rijeka-2020-europska-prijestolnica-kulture-u-beogradu-predstavlja-umjetnicki-program-na-tri-lokacije/.