Gayten-LGBT trans grupa (samo) podrške poziva vas da u ponedeljak 25. marta 2019. od 19 časova u KC Gradu zajedno uživamo u hrani koju ćemo spremati za vas. Na meniju su vege lazanje, paste i rižoto.

Za muziku tokom večeri biće zadužena Sonja Sajzor.
Hrana se kupuje kuponima koji koštaju 200 din, a možete ih nabaviti na šanku KC Grada.

U organizaciji Gayten-LGBT 2006. godine počela je sa radom prva grupa (samo) podrške za trans osobe https://bit.ly/2F8CeOh. Trans osobe (transrodne, transpolne, cross-dresseri, osobe koje se rodno ne određuju i ostali/e) mogu da se priključe radu grupe u sigurnim i zaštićenim uslovima.
Konsultacije, savetovanje i psihoterapijska podrška su besplatni, anonimni i poverljivi, i zasnivaju se na poštovanju autonomije osobe koja nam se obraća i izgradnji odnosa sigurnosti i poverenja. Zbog toga je važno da je mesto okupljanja prava oaza mira i poštovanja gde naši članovi/ce mogu otvoreno da razgovaraju o svojim iskustvima i problemima, ali i da međusobno podele svoje uspešne priče.

Na sastanke samopomoći i podrške dolaze i bivši članovi i članice grupe koji/e govore o svojim iskustvima o procesu prilagođavanja tela rodnom identitetu i ohrabruju članove i članice da prođu kroz tranziciju u trenutku kada budu spremni i ukoliko je to ono što žele. Grupa postoji 13 godina i kroz nju je prošlo više od 120 članova i članica, a vodi je trans i interseks aktivista i koordinator, Kristian Ranđelović.

Ukoliko ste trans ili se rodno ne određujete i želite da se priključite Gayten trans grupi podrške, dodjite na Delikatesni ponedeljak da se upoznamo! Ako niste iz Beograda ili ste spreceni da dodjete, više informacija o grupi možete naći ovde http://transserbia.org/trans-grupa.