Future Lab je inicijativa nastala iz želje da kroz nove edukativne programe u Kulturnom centru Grad zajedno mislimo, skiciramo i stvaramo budućnost.

Mi smo kolektiv koji okuplja mlade (i ne tako mlade) eksperte iz oblasti novih tehnologija, koji žele da dele znanja i iskustva digitalnog doba.

U prvoj seriji radionica Future Lab spaja lepo i korisno – dizajn i razvoj savremenih aplikacija.

Future Lab // Session 01
Uvod u UX dizajn
21.03.2019. u 18h

Šta je User Experience Design i zbog čega zauzima tako važno mesto u razvoju IT industrije? Koja je uloga dizajnera u razvoju jedne aplikacije? Zašto je empatija jedna od ključnih odlika dobrog korisničkog iskustva? Zašto je istraživački duh važniji od toga iz koje oblasti dolazite?

Future Lab UX mentori:

 Mirjana Bajić – Senior UX/UI Lead

Karijeru je započela kao diplomirani grafički dizajner usmeren na brending i vizuelna rešenja, sa posebnom naklonošću ka dobroj tiipografiji. Zainteresovana za razvoj novih tehnologija, veoma brzo prelazi na dizajn web i mobilnih aplikacija – oblasti u kojima je godinama gradila iskustvo radeći za velike i male klijente. Poslednjih godina se aktivno bavi korisničkim iskustvom i dizajnom interfejsa, voli minimalizam i funkcionalna rešenja. Trenutno je zaposlena kao Senior UX/UI Lead u IT kompaniji Endava, gde prolazi i edukaciju za Career coach-a.

Jelena Banjanac – Senior UX Designer

Karijeru je započela u digitalnim agencijama kao web dizajner. Po završetku master studija menadžmenta u medijima, prelazi u IT industriju gde je prvih godina radila na poziciji projekt menadžera, ali i sticala znanja iz oblasti web i app tehnologija, razvoja projekata i digitalnog biznisa. Prošle godine pridružila se jednoj od vodećih IT kompanija u zemlji na poziciji Senior UX dizajnera.

Ako želite da učimo zajedno:

Za učešće u Future Lab radionicama nije vam potrebno nikakvo prethodno iskustvo, ni tehnologija. Samo otvorenost da učite nove stvari i da podelite svoja razmišljanja sa novim ljudima. Nakon radionice koja se održava u Gradskoj galeriji premeštamo se u klupski deo KC Grada na bolje upoznavanje i piće, i – ko zna – možda zajedno osmislimo neku lepšu budućnost.

Cena učešća na radionici iznosi 1900 RSD.

Molimo vas da se registrujete za učešće putem linka Ako želite da učimo zajedno, prijavite se na https://lnkd.in/gdze6Pr

Karte su u prodaji u KC Gradu od petka 16.03.2019. Molimo vas da karte kupite na vreme, jer će zbog ograničenog broja mesta rezervacija na vaše ime važiti 48 sati od početka prodaje. Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na futurelab@gradbeograd.eu

Future Lab budućnost:

Za više informacija o narednim radionicama preuzmite našu mobilnu aplikaciju: https://bit.ly/2O0TSGc

Future Lab // Session 02
Information Architecture in UX
28.03.2019.

Future Lab // Session 03
The Value of Wireframing
04.04.2019.

Future Lab // Session 04
Prototyping & Testing in UX
12.04.2019.

FUTURE LAB:

Making tech beautiful, sharing knowledge & curiosity of the digital age.