4.4.2019. u 21h

Kristali su kultni beogradski pop rok bend, koji je uvek insistirao na pozitivnoj energiji i optimizmu. Uz pregršt hitova u svojoj dugogodišnjoj karijeri, Kristali i dalje sviraju i stvaraju, jer ih pokreće ljubav. Uz Kristale će nastupiti i bend Pacifik koji je osnovao Željko Markuš nekadašnji član Kristala. Dođite da proslavimo zajedno početak proleća u sjajnoj atmosferi KC Grada.

Željko Markuš ove godine slavi četvrt veka varijabilne karijere nekih (ne)planiranih uspeha u potrazi za savršenom pop pesmom. Od benda Kristali, jednog od retkih novobeogradskih pop bendova, Željko Markuš je imao imidž dečaka iz drugog plana, pogotovu zbog frontmena, pevača i basiste (kasnije gitariste) Dejana Gvozdena koji ima dva metra, baš kao u prvoj hit pesmi.

Nenategnuta jednostavnost prvog istoimenog albuma je napravila tešku tranziciju do drugog “Dolina ljubavi”, verovatno magnum opusa benda, na kome je kolokvojalni osunčani pop dobio Welschmertz Srbije devedesetih. Očigledna muzička i lirska zrelost je učinila da je ovaj album jedan od najboljih u ovoj prokazanoj dekadi.

Kristali će svoju Suede analogiju završiti uspešnim i raskošnim pop albumom “Sve što dolazi” a onda će pevač nastaviti svoju inkarnaciju sa inicijalnim bendom, dok će Markuš stvoriti jedan od najzanimljivijih “coming of age” bendova, Pacifik, gde su uzori prešli iz britpopa ka valerima nove amerikane. Takođe, Željko Markuš se pored kompletnog autorstva pojavljuje i kao pevač, frontmen i gitarista što još više doprinosi generacijskom sagledavanju stranputica, pogrešnih zaljubljivanja i očaja, ali i nekih ekspertiza o pronađenoj pravoj ljubavi i životu.

Iako živimo u svetu u kome je gitarska pop muzika drastično dislocirana iz mejnstrima, Željko Markuš i Pacifik pokazuju erudiciju u elokvenciju nepatvorenog pop rok bend.

Željko Markuš – vokal, el. gitara, usna harmonika
Nevena Paunović – klavijature, vokal
Vojin Nedeljković – bas gitara
Ernest Džananović – bubnjevi

Cena karte: 500 rsd u pretprodaji, na dan koncerta 700 rsd.