17.4.2019. u 21h

Karte za koncert prodaju se na ulazu u KC Grad po ceni od 300 dinara.

„Еpska, sinematična, dramatična muzika…obara vas s nogu“ – ALL ABOUT JAZZ

„Alvanović, muzički alhemičar, izgradila je delo suptilne elegancije koristeći se zapadnjačkom klasičnom strukturom, džez spontanošću i složenim ritmovima svoje domovine. Često melanholična, ponekad bujna, uvek očaravajuća.“Hrayr Attarian-ALL ABOUT JAZZ

„Muzički pozicionirana negde u sferi Esbjorn Svensson trija, iz sviranja g. Alvanović izbijala je prozračna lepota: njen kontemplativni stil, kakav bi se i očekivao od sledbenika Bil Evansa sa tragovima stila Lenija Tristana, vidljiv je i u njenoj ljubavi prema solima lišenim klišea.“ – Maureen Baker/LONDON JAZZ NEWS

„Dinamički opseg albuma je možda najbolje opisati kao jedno vanserijsko putovanje.“ – TYRAN GRILLO/ALL ABOUT JAZZ
„Muzika koja ne robuje klišeima ni sa jedne strane artističkog spektra, koherentan stilski izraz koji odiše spontanošću…” Nikola Marković – JAZZIN.RS

Za svega nekoliko godina postojanja Majamisty TriO se etablirao kao jedan od najznačajnijih domaćih džez sastava mlađe i srednje generacije. Tajna njihovog uspeha i kreativnih dostignuća nalazi se u netipičnom džezerskom sazrevanju glavne pokretačke snage benda – novosadske autorke i klasične pijanistkinje Maje Alvanović. Klasično školovana i sa bogatim iskustvom u pedagoškom radu, zaljubljena u džez muziku, u svojim tridesetim godinama smelo se okrenula kompozitorskom radu koji na savršen način spaja dva sveta – delikatni klasičarski senzibilitet i savremeni evropski džez.
Za svoje kreativne zamisli odabrala je prekaljene saradnike – kontrabasistu Ervina Malinu i bubnjara Ištvana Čika, jednu od najuigranijih domaćih ritam sekcija.
Od 2018. godine započinje saradnju sa bubnjarem Lavom Kovačem, mladom kreativnom snagom novosadske scene koji je i sam u više projekata ostvaren kao autor.

Trio je nakon prvog albuma -“Mistyland” (2011. SKC, Novi Sad) momentalno skrenuo pažnju na sebe originalnim kompozitorskim i aranžerskim izrazom. Klasičarski pristup kompoziciji i sviranju klavira, emotivan naboj blizak skandinavskoj džez produkciji, te prepoznatljiva lirska atmosfera koju forsira čuveni izdavač ECM Records, bili su polazna tačka za nove poduhvate novosadskog trija. Na drugom albumu “Love” (2014. Cosmic Sounds Records), angažovani su atraktivni gosti – trubač Damir Bačikin iz Berlina, norveški gitarista Gisle Torvik, saksofonista Bunford Gabor iz Subotice i novosadski perkusionista Uroš Šećerov. Paleta stilskih uticaja kreće se od slavnog gitariste Peta Metinija do dinamičnog, modernog izraza Esbjorn Svenson Trija.

Nakon brojnih zapaženih nastupa na domaćim džez festivalima, sjajnih recenzija i prikaza u relevantnim inostranim džez medijima, pa čak i uspešne distribucije CD-ova u dalekom Japanu raskošni autorski izraz krunisan je i gostovanjima na internacionalnim scenama, od Kijeva, do Beča i Londona.

ČLANOVI TRIJA:
Maja Alvanović-klavir
Ervin Malina-kontrabas
Lav Kovač-bubnjevi