Beograd, 15.4.2019.

Nakon deset godina rada kao nezavisna institucija kulture, Kulturni centar Grad ovog meseca obeležava jubilej raznovrsnim sadržajem koji će trajati od 18. do 27. aprila.

Rođendanski program započinje  18. i 19. aprila performansom The BOX 2.0, umetničke grupe Radio.Nica, koji je inspirisan spevom „Luča Mikrokozma“ P.P.Njegoša. Izazvao je veliko interesovanje na ovogodišnjem festivalu Beograd svetlosti. Broj ulaznica je ograničen, a posetiocima je omogućeno da predstavu vide u dva termina po danu.

U petak veče 19. aprila stižu italijanski producenti Alessandro i Marcelo, poznatiji kao Marvin & Guy. Popularni dvojac je širom sveta poznat po svom gruvi tehno zvuku i izdanjima za poznate etikete kao što su Life And Death, Correspondant, Permanent Vacation. Oni će po prvi put nastupiti u Srbiji. Ulaznice su u pretprodaji u prostorijama KC Grada kao i online na linku: https://bit.ly/2uf7pkF.

Za ljubitelje likovne umetnosti, u nedelju 20. aprila, organizovan je 9. po redu Javni čas crtanja po modelu, pod pokroviteljstvom Italijanskog instituta za kulturu. Inspiracija je bila slika Tajna večera, velikog renesansnog umetnika Leonarda da Vinčija. Apostoli za stolom u Gradskoj galeriji biće 12 članica Dreg kolektiva.  Apostoli prikazani zajedno sa Judom izdajnikom, a predstavljeni u pozama koje je Da Vinci studiozno prilagodio njihovim karakterima, idealna su osnova za jednu apsotolsku dreg večeru, gde publici prikazujemo kraljice koje su otpočele borbu za svoje mesto na kulturnoj sceni u gradu.

Ponedeljak tradicionalno posvećujemo gastronomiji. Delikatesni ponedeljak 22. aprila organizujemo zajedno sa ekipom sa Broda 20/44 koja takođe proslavlja 10. godinu postojanja. Detalji o ovom programu će biti naknadno objavljeni.

Iste večeri od 20 časova otvara se rođendanska, grupna izložba VIDentiteti čiji je autor kustos Gradske galerije Aleksandar Stojanović Luci. Izložba če predstaviti radove Aleksandre Antić, Đorđa Ćorića, Kristine Oparušić, Miodraga Krkobabića, Kristine Jovanović i Sandre Stojanvić (Identical), Dejana Klementa i Sanje Ćopić.

27. aprila od 19 časova KCG 10 YEARS’ ALL STARS okuplja 20 dj-eva u 10 b2b setova na velikoj rođendanskoj žurci koja simbolizuje višegodišnju saradnju sa lokalnim izvođačima sa scene. Program je koncipiran u dva dela – matine počinje u bašti KC Grada u 19 časova,a od 23h prelazimo unutra i zagrevamo se za žurku koja će trajati do ranih jutarnjih časova.

 


Rođendanski program po danima:

Četvrtak 18. april

19h i 21.30h Performans The BOX 2.0

Petak 19, april

19h i 21.30h Performans The BOX 2.0

23h Marvin & Guy // 10 years of KC Grad

Subota 20. april

16h Javni čas crtanja #9: Leonardo da Vinči/Drag kolektiv

Ponedeljak 22. april

19h Delikatesni ponedeljak: KC Grad & Brod 20/44

20h Izložba VIDentiteti: 10 godina KC Grada

Subota 27. april

19h KCG 10 YEARS’ ALL STARS