20.5.2019.

Jedanesta izlagačka sezona Gradske galerije formiraće se tradicionalno putem konkursa otvorenog za sve umetnike, umetničke grupe i kustose koji žele da svoje samostalne i grupne projekte prezentuju u Kulturnom centru Grad. Konkurs će trajati od 20. maja do 20. septembra 2019. godine, dok izlagačka sezona traje od februara 2020. do februara 2021. godine.

Propozicije konkursa se ne menjaju ni ove godine – po isteku roka za prijavljivanje Internacionalni savet galerije pristupiće žiriranju i selekciji projekata. Savet galerije u sastavu Melissa E. Logan, Imelda Ramović, Davor Bruketa, Zvezdana Stojmirović, Monika Lang, Ljudmila Stratimirović i Aleksandar Stojanović izabraće između 10 i 13 predloga.

Kriterijumi selekcije podrazumevaju aktuelnost projekta, savremeni izraz, kritički i angažovani pristup stvaralaštvu. Posebnu prednost kao i dosad imaće mladi neafirmisani umetnici, kojima KC Grad tradicionalnu pruža šansu prvog predstavljanja publici u Beogradu, ali i svi projekti koji se izražavaju netradiocionalnim medijumima i komuniciraju sa publikom na interaktivnom ili participativnom nivou.

Izabrani projekti u kategoriji likovnih umetnosti dobijaju dvonedeljni termin za izlaganje, tehničku asistenciju prilikom nameštanja izložbe, kao i štampanje kataloga i postera koji je prate te PR usluge našeg tima. Projekti koji su u sferi dizajna i primenje umetnosti dobijaju iste pogodnosti uz kraći termin od nedelju dana trajanja izložbe.

Uputstvo za prijavljivanje:

Na adresu konkurs@gradbeograd.eu u jednom emailu sa naznakom „prijava na konkurs 2020.“ potrebno je poslati sledeću dokumentaciju:

– Kratak i jasan opis projekta koji se predlaže na srpskom i engleskom jeziku uz prateće vizuale, reprodukcije i/ili skice postavke (word ili pdf).
– Ukoliko se vizuali šalju odvojeno molimo kandidate da ih ne šalju kao zip fajl već da fajlove srednje veličine priključe dokumentaciji ili ih slože u pdf odnosno word fajlovima.
– Kraći CV autora/autorke na srpskom i engleskom jeziku.

Molimo autore da ne šalju zip i rar formate, jer se takve prijave neće razmatrati. Rezultati konkursa biće objavljeni krajem novembra meseca, a najkasnije do 1. decembra 2019. godine. Izabrani kandidati biće kontaktirani putem emaila pre objave rezultata.

Prijavite svoj projekat i obogatite prvu izlagačku sezonu u drugoj deceniji postojanja Kulturnog centra Grad.