1.8.2019 u 21h

U četvrtak 1. avgusta koncert Kralja Čačka u bašti KC Grad-a od 21h!
Akustična bašta – akustični koncert, Kralj Čačka nastupa solo i svira nove i stare pesme. Cena ulaznica u pretprodaji je 500 dinara, a na dan koncerta biće 700rsd; karte mogu da se kupe na šanku Grada svakog dana posle 16 časova.

Kralj Čačka je pesnik i kantautor rođen u Čačku, koji već nekoliko decenija živi i radi u Beogradu. Objavio je zbirku pesama “Na margini” (Lom), kao i dva albuma – “Zemlja snova” (2016) i “Spusti svetosnt na put” (2018). Dobitnik je nagrade “Strune od svetla” za 2017, koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici. Na poziv reditelja Đorđa Markovića, Kralj Čačka i Marko Marić uradili su originalnu muziku za film “Poslednja avantura Kaktus Bate”, koji je premijerno prikazan u Sava Centru u maju 2018, na otvaranju festivala Beldocs.

Za one koji vole reference, muzika Kralja Čačka predstavlja mešavinu bluza, džeza, rokenrola i šansona, a Žikica Simić je za Kralja Čačka rekao: “Opasnom magistralom – preko raskrsnica i pored stranputica – sa gitarom preko ramena, kao junak starih dobrih filmova, Kralj je stigao na rok scenu. Sa sobom je doneo mudre, lepe i gorke pesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju izopačenostima ovog vremena.”

Genijalni pisac Miljenko Jergović je u svom osvrtu na album “Spusti svetlost na put” i generalno na poeziju Kralja Čačka napisao: “Spusti svetlos na put” među nekoliko najvažnijih albuma glazbe za preostalu pismenu čeljad, snimljenih jugoistočno od Beča u zadnjih tridesetak godina. Nenad Marić moćan je pjesnik.

LINKOVI
Mama kupi mi propeler (live): https://www.youtube.com/watch?v=5D2Tb6MFAAM
Spusti svetlost na put: https://www.youtube.com/watch?v=Xv7fThs84NM
Zemlja snova: https://www.youtube.com/watch?v=qHGuRajuNOw
Uživo Studio 6: https://www.youtube.com/watch?v=YebCpnnhriY

Bandcamp: https://popdepression.bandcamp.com
Deezer: https://www.deezer.com/us/album/80324882
www.kraljcacka.rs

Cover photo: Nemanja Knežević