16.8.2019. u 20h

Beogradski bend Lira Vega nastupiće u petak, 16. avgusta u bašti Kulturnog centra Grad, Gradskoj bašti.
***
Biće ovo akustična izvedba pesama sa prva tri albuma (Lira Vega (2004.), Sreća i ljubav (2009.), Duhovi (2015.)), kao i premijera nekoliko novih pesama sa albuma u nastajanju, koji nosi radni naziv „Posledice rada“.

Publika koja dođe na ovaj akustični koncert imaće priliku da prisustvuje muzičkoj istoriji u nastajanju. Bend Lira Vega izvešće akustični eksperiment in vivo, a privremeno napuštanje električne gitare muziku će transformisati u orijentalno nakarminisanu tapiseriju, u koju slušaoci mogu da upliću mirise letnje večeri.

Lira Vega je beogradski bend koji čine Vladimir Đorđević i Zoja Borovčanin. Bend ima 3 objavljena albuma i mnoštvo nastupa u Srbiji, regionu i Evropi, kao i nekoliko lokalno i regionalno relevantnih nagrada.
Lira Vega je bend sastavljen od ljudi koji beskonačno vole muziku. Muzika je stalna tema, nemir i podsticaj. Koncertno aktivni, stalno u potrazi za “zvukom”, Lira Vega orbitira na beogradskoj sceni preko 20 godina. Iako se bazično svrstava u rok muziku, zvuk, benda je začinjen mnogobrojnim uticajima, a među slojevima se čuje sve od Aerosmith-a do Sly Stone-a. Ono što je konstanta vezana za zvuk benda Lira Vega je “modernost” – pa tako bend uvek uspeva da bude jednom nogom u svemiru.
***
Iako nikada u marketingu i uvek sa dovoljno para u džepu, bend Lira Vega ispisuje recepte za uspeh, za koje samo treba naći tajni kod. Kao što su dobronamerni glasnici rekli: ”Bend Lira Vega potvrđuje svoje mesto, a to je beskompromisna alternativa, otpevana i izvedena na jedinstven način uklapanja, čini se, suprotnih stvari. Pop, rok, elektronika, maestralna gitara i prepoznatljiv vokal. Evergreen psihodelija”
***
“Beogradski bend koji sa punim pravom pozajmljuje ime ove zvezde i njenog sazvežđa, pokazao je da i te kako ima sopstveni prsten zvezdanog praha koji se, na ovaj ili onaj način uvukao u pore domaće pop scene.”
***
”Lira Vega se sat vremena obrušavala na rampu, rasplićući front skrštenih ruku. Zoja ne nastupa, već binom upravlja kao piratskim brodom ili avionom sa četvoročlanom posadom”
“Savršeni spoj izvođačkog umeća Vladimira Đorđevića i magije koju izvlači iz svojih gitarskih efekata odvešće u svemir svakoga ko bude imao priliku da čuje ovaj bend uživo.”
***
Ko se bude odlučio na zaplitanje sa akustičnom Lira Vegom, neka spremi 500 RSD, koliko će biti ulaz na vratima, a koncert će početi tačno na vreme, odnosno oko 21h