2.9.2019. u 20h

Caritas Valjevo zajedno sa korisnicima/ama Centra za azil u Bogovađi vam donose duh sveta, zajedno sa ukusima i mirisima, dalekih zemalja koje niste imali prilike da upoznate, a još manje da probate njihove specijalitete. Somalija, Sirija, Kašmir i Avganistan su nekih od područija odakle dolaze kuvarice i kuvari koji će vam u ponedeljak 2. septembra pripremti njihova tradicinalna jela i nadamo se oduševiti vas sa svojom ljubavlju prema kuvanju, a i druženju.

Na meniju:

Piletina u korma sosu sa čapatijem iz Kašmira
Kabuli pulao: basmati pirinač sa ovčetinom iz glavnog grada Avganistana
Meso sa povrčem “a la Tereze”, jelo iz Burundija
Za vegetarijance, vegane i ljubitelje arapske kuhinje: sirijska salata, babaganuš (umak od pečenog patlidžana), humus (umak od leblebljie), mutabal (umak od patlidžana sa jogurtom), sirijski pirinač sa povrćem.

Očekujemo vas od 19 časova u KC Gradu sa dobrim raspoloženjem i željom za nova kulturološka i gurmanska otkrića!

Večera je jedna od aktivnosti koje čine projekat D.I.S.C.O.V.E.R čiji je glavni cilj upoznavanje i druženje između tražilaca azila, izbeglica, migranata i lokalnih zajednica u kojima borave.

Projekat D.I.S.C.O.V.E.R. (“Različite zajednice imaju vredne resurse”) sprovodi Caritas Valjevo u saradnji sa Omladinskim Komunikativnim Centrom (OKC) iz Banjaluke u okviru projekta Divided Past, Joint Future, podržan od strane Evropske Unije.