14.9.2019. u 19h

Tik pred 53. Bitef i u skladu sa humanističkim vrednostima koje ovaj pozorišni festival namerava da promisli i ostvari u dodiru sa svojom publikom, Kružok MILICA magazina otvara temu ljubavi kao vrednosti koja zahteva solidarnost, zajedništvo, poverenje. Slogan 53bitef19 / Počnimo ljubav iz početka u vidu šlagvort-šlagera predstavlja temelj za dijalog i poziva na razumevanje ključnih vrednosti u vezama koje naseljavamo: od privrženosti do politike.

Kroz ljubav, kao fenomen prisutan u svakodnevnom životu, medijima i umetnosti, razgovoraćemo o psihološkom i političkom stanju pojedinca u 21. veku – ljubav kao deo političkih, partnerskih i prijateljskih odnosa; ljubav kao ključni deo rodne ravnopravnosti. Pitaćemo se šta je ‘slobodna ljubav’ i šta je poliamorija, u kom su odnosu ljubav i pozni kapitalizam, ali sve to uz pratnju ljubavnih pesama i u ležernoj atmosferi dostojnoj ovako ozbiljne teme. Jer, mišljenja smo da ljubav nije samo reč, već je istovremeno i politička pretpostavka i dobar šlager uz koji se pleše.

Učestvuju:
Ivan Medenica, umetnički direktor Bitefa, teatrolog, profesor (FDU)
Jelisaveta Blagojevic, profesorka (FMK)
Rumena Bužarovska, spisateljica
Veljko Lalic, novinar i urednik (Nedeljnik)

Razgovor vodi:
Maša Seničić (MILICA magazin)

Ulaz na svaki Kružok MILICA magazina je slobodan, a svi prisutni su pozvani da učestvuju u diskusiji – oštro, argumentovano, kritički, ravnopravno.

Pridružite nam se, počnimo razgovor o ljubavi ispočetka, i to za stolovima Kulturni centar GRAD u subotu 14. septembra od 19h.

_____

Za divne ljubavnike na našem plakatu zaslužna je Marija Strajnic ispred Lovers.rs.