4.10.2019. u 22h

FRONTWOMEN // SAJSI MC // KEZZ // KUKLA

Treće izdanje festivala Zvuk Beograda u potpunosti je okrenuto umetnicama koje Beograd sluša, ženama koje stoje ispred svojih bendova ili solo projekata i vode ih – FRONT WOMEN!�

Možemo da kažemo da kroz istoriju uloga žena u muzici nije bila dovoljno vidljiva. A ne možemo reći da to i danas nije slučaj. Koliko često viđate muzičarke po festivalskim gigovima, koliko često su njihove pesme na set listama, koliko često gostuju na televizijama? Osim kao vokali u sastavima sa muškim liderima. Teško je odgovoriti na sva ova pitanja jer zapravo nema ni mnogo sagovornica na tu temu.

Mi želimo da ovu jednovečernju festivalsku manifestaciju posvetimo ženama u muzici kod nas (sa gošćom iz regiona) i tim putem samo da POKRENEMO razgovor o učešću žena na muzičkoj sceni kako bismo dali primer i većim, boljim i medijski praćenijim muzičkim dešavanjima da urade to isto.

POČINJEMO … sa tri mlade talentovane žene ove scene – ��dobro poznata SAJSI MC, mlada kantautorka TAMARA KEZZ i specijalne gošće iz Slovenije KUKLA – koje privlače sve više pažnje i osvajaju svojom muzikom, stilom i jasnim stavovima.

#štaslušabeograd
#beogradslušažene
#zvukbeograda2019
#frontwomen
#womenpower