23.11.2019. u 22h

TATA MIKI PROJEKAT

KC Grad
Subota, 23. Novembar u 22h

Miroslav Ničić, bivši gitarista beogradskog benda Zemlja Gruva, na sceni je bio poznat kao Niče. Nakon rođenja Lane i Vala – sada 4 i 6 – poželeo je da svi počnu da ga zovu Tata Miki.
A on, Tata Miki, tokom tri i po godine svog lečenja od leukemije, komponovao je ceo album pesama posvećenih svojoj porodici. U bolničkim sobama Beograda, Beča i Tel Aviva, on ih je, na radost i šokove medicinskog osoblja i ostalih pacijenata, odsvirao, otpevao i snimio demo-verzije.

Ničeovi saradnici muzičari, kolege sa scene, na koncertu će izvesti sopstvena viđenja njegovih poslednjih kompozicija. Neke od njih su dečje, neke tinejdž, neke za odrasle, a neke surovije i od toga.
Aranžmani nekih od ključnih beogradskih bendova i izvođača zajedno oslikavaju uzbudljiv unutrašnji pejzaž koji je Niče ostavio za sobom.

Ulaznice za koncert koštaju 500 dinara, a sav prihod od istih biće poklonjen Udruženju Zajedno za novi život u svrhu nastavka igranja istoimene predstave koja je nedavno postavljena na sceni Narodnog pozorišta, a koju izvode pacijenti koji su uspešno prošli proces transplantacije organa.

___

Koncert prati izložbu fotografija bolji.života – Detalji jednog bolničkog živote, koja predstavlja radove Miroslava Ničića nastale u sterilnom bloku za transplantaciju Vojnomedicinske akademije tokom procesa pripreme za transplantaciju koštane srži.