17.11.2019. u 19h

A grin without a cat je događaj namenjem svim uzrastima (1-101) i koji ima za cilj da vas odvede daleko od napete svakodnevnice i natera da se makar na trenutak otuđite od sveta i samih sebe.

Hatter Matter predstavlja simbiozu kompleksnih melodija i progresija akorda komponovanih na ukuleleu ispraćenim toplom podlogom bas linija i transcendentalnim vokalom. Svoje debi izdanje duo je izbacio na leto 2019. godine na kom su se našle 5 pažljivo komponovane numere koje zajedno čine koncept “ticanje ludaka”.
Nesvakidašnji spoj perkusivne tehnike sviranja netradicionalnog instrumenta ukulelea i ambijentalnog vokala ispraćenog nežnim bas linijama je uzrok vrlo pozitivne reakcije publike koja je mogla do sad da se oseti, kako na Sofar Sounds Belgrade, tako i na promociji samog albuma koja je bila održana krajem jula tekuće godine.

Olivera Popović u svojoj muzici spaja hipnotišuće gitarske efekte i sanjive tonove sintisajzera isprepletane nežnim, ali snažnim vokalom. Posle tri godine samostalnog rada, Olivera Popović (gitara, vokal, sintisajzer) sada je dvojac koji pored nje čini i izvrsna gitaristkinja, Milica Uzelac. Poslednjih godinu dana njihova zajednička izvedba, nadasve iskrena i magnetična, osvojila je i uši i srca brojnih slušalaca. Od značajnijih nastupa izdvajaju se nastupi na Demofestu u Banjaluci, učešće na Indirect Showcase festivalu i njihovo pojavljivanje u okviru Sofar Sounds Belgrade koji je njihovu pesmu „Neobjašnjive stvari“ i približilo široj publici. Uz to, početkom godine nastupile su i kao gosti na Dukatovom (Stray Dogg) tradicionalnom koncertu za Dan zaljubljenih u KC Gradu oduševivši publiku. Olivera Popović trenutno snima svoj album prvenac na kojem radi zajedno sa Petrom i Vukom Stevanovićem (Ljubičice) u studiju Krokodil u Pančevu.

Kapije se otvaraju u 19h
Cena ulaznice: 300rsd

Korisni linkovi(Hatter Matter):
Bandcamp: https://hattermatter.bandcamp.com/releases
Spotify: https://open.spotify.com/album/6RHnfmWiDapCGKiVodNzxR
iTunes: https://music.apple.com/album/1469032417
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCxyDEemg4Aopa7Pk5aDJpBQ
Instagram: @laneodpezhoa @lussii

Korisni linkovi (Olivera Popović):
Bandcamp: https://oliverapopovic.bandcamp.com/releases
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCM8rMLOar90HiNsugBQQtAw
Instagram: https://www.instagram.com/oliveera_popovic