This post is also available in: en

16.11.2019. u 12h

Radionica Bimanuelno koordinisanog crteza -DDrEiichi Tosaki

Sa velikim zadovoljstvom sto jeDDr Eiichi Tosaki ponovo u nasem gradu, najavljujemo ovu neobicnu radionicu na kojoj cete imati priliku da upoznate autora i njegov trgesetogodisnji istrazivacki rad kroz trocasovnu praksu.
Na radionici cete crtati jednostavne BCD forme,povezivati ih i uz vezbu doci do svog gotovog paterna.
Bimanuelno koordinisani crtez nastaje kada leva i desna ruka istovremeno crtaju asimetricne linije,ciji ritam stvara komoziciju-novu formu.
Benefit ove prakse je aktivacija funkcija obe mozdane hemisfere u isto vreme i stvaranje novih veza unutar njih,uz vezbanje fokusa i prisutnosti tokom crtanja razvija se kreativnost.
Radionica ce se odrzati u subotu 16.11.2019. U Galeriji KC Grad 12-15h
Radionica je besplatna ,
I bice na engleskom jeziku
Prijave na mail: ana.jevgenijevic@googlemail.com
Broj mesta je ogranicen

Pribor koji donosite za rad je:
sveska A4 formata bez linija
2olovke B tvrdoce
drvene bojice,flomasteri
zarezac

Eiichi Tosaki je umetnik,istoricar umetnosti i filosof.Razvio je tehniku bimanelno koordinisanog crteza u proteklih 35godina.Držao je predavanja iz oblasti istorije umetnosti,teorije umetnosti i filosofije i prakticne umetnosti na Univerzitetu u Melburnu-Australija i na Beogradskom Univerzitetu-Srbija.
Objavio je radove iz oblasti istorije umetnosti ,filosovije.Njegovu knjigu”Mondrijanijeva filosifija univerzalnog ritma-fenomenologija Wittgenstein-a i istočnjačka misao”,objavio je Springer 2016.
Saradjivao je i izlagao sa umetnicima širom sveta,slikarima,muzicarima i kompijuterskim programerima.
Nedavno je učestvovao na Globalnom seminaru u Salczbugu,na Trijenalu priširenih medija,MedeaArt i MultimediaArt u Beogradu,na izlozbi APOLO11 povodom pedesetogodišnjice 1.koraka na Mesecu,na Fukušima bijenalu 2012.Trenutno je gistujuci profesor Univerziteta Umetnosti u Beogradu.

Vise o autoru i njegom radu mozete procitati na njegovoj stranici
https://bimanualdrawing.wordpress.com

Dobrodosli