KC Grad i Agencija Konkurencija predstavljaju:

Nakon dva albuma i sto pedeset+ koncerata, punk-freak-folk-trip-hop dvojac Seine stiže u KC Grad!

Nakon sjajnog prolećnog koncerta u Kvaki i tronedeljne evropske turneje u oktobru, zagrebački sastav stiže u Beograd 12. decembra i koncertnom promocijom najavljuje izdanje svog drugog albuma ‘22’ na vinilu.

Seine je desetogodišnji kantautorski projekt Ivana Ščapeca. Nakon raspada njegove matične grupe Vlasta Popić, pridružuju mu se Dimitrij Petrović (Vlasta Popić, Radost!) i Boško Mijušković (Straight Mickey&the Boyz, Turisti, Škrtice…) te se Seine formira kao bend. Iste godine, grupa pobeđuje na najvećem regionalnom takmičenju bendova na Demofestu u Banja Luci, odlazi na evropsku turneju i snima debitantski album u produkciji Borisa Mladenovića (Jarboli, Veliki Prezir…). Početkom 2017. bas gitaru preuzima Ivan Grobenski (Moskau, Bubblegum…), a u septembru izlazi njihov prvi album naziva ‘Sno Sna’ za slovenačku izdavačku kuću Moonlee Records, te francuski VOX Project.

Nakon pedesetak koncerata i nekoliko turneja, Grobenski napušta grupu te Seine postaje duo u postavi gitara-bubanj. Dvojac se sve više okreće elektronskom zvuku, kojeg prate math i trip hop ritmovi, dok poetska preokupacija iz intimnog pojedinačnog seli u distopijsko i političko. Uskoro izbacuju prvi singl ‘Nebo’ kojeg prati stop-motion videospot u režiji Marine Uzelac.

Drugi album sa ‘22’ izlazi početkom maja za Moonlee Records i VOX project i nailazi na odobravanje kritike i publike. Usledila je regionalna promocija albuma te velika europska turneja po Francuskoj i Nemačkoj, a novo izdanje našlo je svoje mesto i na nezavisnim francuskim top-listama.

Cena ulaznice: 350 dinara