Na kafi sa… Aleksandrom Savanović, istraživačicom i spisateljicom, TKV, street art umetnicom, Jelenom Višnjić, direktorkom feminističke organizacije Befem i Marijom Ratković, teoretičarkom i radnicom u kulturi ćemo, u sredu, 15. januara od 19h, kako se to već na kafi i radi, pričati pomalo o svemu, o njihovim poslovima i planovima a najviše o feminizmu, ko ima prava na feminizam i ko o tome odlučuje, ko su danas prave feministkinje, prave feminističke teme, da li postoje muški feminizmi, itd.

Sa Aleksandrom Savanović, TKV, Jelenom Višnjić i Marijom Ratković razgovara Jelisaveta Blagojević, direktorka IPAK.Centra i profesorka na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu.

Na kafi sa… predstavlja zajednički projekat Centra za istraživanje kultura, politika i identiteta (IPAK.Centar) i Kulturnog Centra Grad (KC Grad) kojim organizatori nastoje da “privatne” diskurse kakvi su na primer razgovori uz kafu predstave kao javne, a sa idejom da se pokaže kako su ponekad zapostavljene teme iz privatnih komunikacija idejno značajnije i politički inovativnije od redukovanih i unapred zadatih specijalizovanih javnih nastupa i diskursa.

Ovaj razgovor organizuju Centar za istraživanja kultura, politika i identiteta (IPAK.Centar) i Kulturni Centar Grad, a omogućila ga je Ambasada Kraljevine Holandije.

Ulaz je besplatan.