Delikatesni ponedeljak predstavlja vam Festival testa, testenine i hleba TESTIVAL 2020 koji će se održati 29.02. i 01.03.2020. u Dorćol Platzu.

Udruženje TESTIVAL će za Delikatesni ponedeljak pripremati i prodavati poznate pite savijače, ali u obliku oznake za WiFi! Ova originalna WiFi „ikonica“ već je dobila i ime: „VajFaj pita, bre!“. Na meniju su: VajFaj sir, VajFaj meso, VajFaj krompir, VajFaj bundeva i VajFaj jabuka. Kada budete osetitili miris (a i ukus) ovih pita, pomislićete na detinjstvo, bez obzira koliko godina imate.

TESTIVAL 2020 ima za cilj da predstavi male proizvođače testa, testenine i hleba, otkrije skrivene prednosti i prognozira budući razvoj etnogastronomije. Događaj je zamišljen kao jedinstvena mešavina prodajne izložbe, dvadesetak inspirativnih predavanja i niza „testivalskih“ radionica dopunjenih show cookingom. Nezaobilazni deo poruke TESTIVALA 2020 je da se od zaborava sačuvaju tradicionalni recepti.

Šta je to TESTIVAL 2020?

Hrana je najbolji lek! – uzvik s kojim bi se pre svih složio prosvetitelj i narodni lekar Vasa Pelagić, ali i dodao da „od dobre hrane zavisi blagostanje i zdravlje naroda. Samo sit čovek može da misli pravilno i da radi uredno i dovoljno.” U to ime, udruženje Festival testa testenine i hleba TESTIVAL, u saradnji sa Dorćol Plaz-om, partnerski organizuje prvi TESTIVAL 2020 sa izuzetnim programom koji je em bogat, em dvodnevni!
Na prodajnoj izložbi će 30 izlagača ponuditi svoje proizvode po akcijskim cenama. U međuvremenu će na svakih pola sata ili sat naizmenično teći stručna predavanja i kulinarske radionice, i to oba dana TESTIVALA.

Svaki festival ima svoje zvezde, a na TESTIVALU 2020 to su čuveni profesionalci, proizvođači, hedonisti (i to je zanimanje!) i posvećeni zaljubljenici u dobar zalogaj i dobru kapljicu. Profesionalce predvode Metro HoReCa centar predvođeni Milicom Aleksić, Dejan Ilić i Snežana Đuričin Kuštrimović, HEDONISTE Dragan Đorđević, glavni Hedonista Srbije, zanatske proizvođače Dušica Milosavljević, Kosta Jordanovski i Nemanja Đukanović, a ljubitelje zalogaja, dobre kapljice i dobrog vina Dragan Mijailović i Zoran Dragoljević Žorž.

Među izlagače, koji će nuditi svoje savršeno izrađene proizvode od testa, umešaće se i Turistička organizacija opštine Ražanj. Ona će, pored očekivano bogate gastronomske ponude, predstaviti i ražanjsko crepuljarstvo, uz pripremu lepinjica i pečenje u crepulji, na tradicionalni način. Ovaj ponos Ražnja je početkom decembra 2019. upisan u listu Nacionalnog registra za nematerijalno kulturno nasleđe Republike Srbije.
Raznovrstnost i kvalitet izlagača pokazaće koliko je gastronomska tradicija Srbije očuvana, a izlagači će imati priliku, da osim prodaje svojih proizvoda i komunikacije sa krajnjim kupcima, međusobno razmene iskustva, recepte, savete i ideje.

Detaljnije na sajtu: testival.rs
Cena bona: 250 rsd