Kulturni centar Grad obeležava 11. rođendan i pokreće jedinstvenu online platformu #AloneTogether, program posvećen promociji umetnosti i kulture. Uprkos svim izazovima, ranije, danas, i u budućnosti, kultura i umetnost se ne mogu zaustaviti. Donosimo vam muzičke, književne i filmske preporuke naših umetnika, a svakog vikenda u isto vreme pratite naše emisije u serijalu #AloneTogether.

Igor Šćepanović (Šćepine Vragolije, Glitch Records) dane u izolaciji provodi uglavnom tako što džemuje sa muzikom.

“Džemujem, a onda obučem crveni sako i crne cipele pa odem da bacim smeće, ali odem do najdaljeg kontejnera čisto da mi dupe vidi puta.”

KNJIGA

Razvukao sam “Razgovore s Bogom 2” na skoro godinu dana čitanja, iako ima samo 200 stranica. Odgovara mi taj “tempo”. Čitam i biografije muzičara, to mi je interesantno.

Pročitajte i: [INTERVJU] MARKO VUKOVIĆ // SVEMIRKO

FILM

Što je najcrnje, skoro da nisam ni stigao da čekiram neki film, a sve sam tripovao da ću sada sagledati cijeli Netflix. Svakako, poslednje što sam gledao da je strava je  “Victoria” – film snimljen u one take.

foto: IMDB

MUZIKA

Kao jedan od osnivača izdavačke kuće Glitch Records  izdvojio bih pre svega par singlova izvođača sa naše etikete: Organizam, Natalee, Weird Fishes

Pored toga, ovih par albuma vrtim poslednjih dana: Matthew Halsall & The Gondwana Orchestra ‎– When The World Was One, Chemical Brothers – Elektrobank, Sade Live From San Diego – 1993, Chick Corea Super Trio: Corea/Gadd/McBride.

Naše emisije pratite na you tube kanalu KC Grad, a tu je i Gistro Pop Specijal Vladimira Skočajića Skoče:

Project podržali Srbija Stvara / Serbia Creates i Hemofarm Fondacija.