Kulturni centar Grad obeležava 11. rođendan, a tim povodom pokrenuta je jedinstvena online platforma #AloneTogether, program posvećen promociji umetnosti i kulture. Uprkos svim izazovima, ranije, danas, i u budućnosti, kultura i umetnost se ne mogu zaustaviti. Donosimo vam muzičke, književne i filmske preporuke naših umetnika, a svakog vikenda u isto vreme pratite emisije u serijalu #AloneTogether.

Ksenija Marinković, istoričarka umetnosti i jedan od osnivača beogradske galerije X Vitamin, i u karantinu razgovara sa umetnicima, piše, sređuje datoteke…

“Ne nosim trenerku po čitav dan, već se obučem i našminkam, priredim lepo serviranu večeru uz vino. Ne slušam vesti non-stop, već pročitam jedanput dnevno sve što je relevantno za aktuelnu situaciju.”

GRAD Reminder: NEXT / Sven Marquardt

KNJIGA

“Sapijens – Kratka istorija ljudskog roda” koju je napisao Juval Noa Harari. Napisana je pitko, ali britko.

FILM 

Pre neko veče pogledala sam film “Her” sa Joakimom Feniksom u glavnoj ulozi i veoma mi se svideo.

fulmerford.com

MUZIKA

Neku uz koju volite da đuskate, pevate, skačete! Ja slušam italo disko.

Do ukidanja vanrednog stanja, Ksenija nam poručuje: “Ako ste zdravi, to je dobro. Budite zahvalni i srećni zbog toga. Izdržite, radite nešto za šta niste imali vremena ranije. Pozovite prijatelje na zoom koktel party. Meditirajte, probajte novu boju kose, počnite da učite novi strani jezik. Ne očajavajte, uradite nešto lepo za sebe i svoje bližnje svakog dana.”

Gledajte naše emisije u serijalu #AloneTogether

Projekat podržali Srbija Stvara / Serbia Creates i Gemofarm Fondacija

Pročitajte i: Alone Together – Maja Uzelac

foto: Mića Stajčić