Seriju muzičkih nastupa u okviru jedinstvene novopokrenute platforme #AloneTogether Kulturni centar Grad nastavlja uz koncert pesnika i kantautora Kralja Čačka, u subotu, 16. maja od 21h. 

“Sa gitarom preko ramena, kao junak starih dobrih filmova”, kako je jednom prilikom rekao Žikica Simić, doneće nam svoju autentičnu muziku “i u ovo podmuklo doba” i povesti u “Zemlju snova”, između poezije i slikarstva, bluza i džeza, rokenrola i šansona.

Nenad Marić se bavi kantautorskim radom od 2001. godine,  a od 2004. godine ga javnost prepoznaje kao Kralja Čačka. Krajem 2016. godine u okviru izdavačke kuće Lom objavio je zbirku poezije “Na margini” u kojoj su se našle pesme, crteži i muzika, a zatim i debitantski album “Zemlja Snova” (2016), kao zajedničko izdanje Odličnog Hrčka i Pop Depresije. Krajem 2018. godine objavio je svoj drugi album “Spusti svetlost na put”. Dobitnik je nagrade “Strune od svetla” za 2017.godinu koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici. Iza njega su i tri samostalne izložbe: 2006. godine u DKSG u Beogradu, 2011. godine u galeriji A u Beogradu i 2019. u Galeriji DOB. Poslednjih godina nastupao je na najvećim festivalima u regionu.

Link za gledanje koncerta:  #AloneTogether w/ Kralj Čačka

Kralj Čačka: vokal, akustična gitara / Marko Marić: električna gitara, klavir / Janko Maraš: zvuk

#AloneTogether, jedinstvena online platforma, program je posvećen promociji umetnosti i kulture. Kako su kultura i umetnost nezaustavljive i u vremenima različitih kriza, kroz razgovore sa cenjenim umetnicima i stvaraocima iz raznih gradova i iz raznih oblasti stvaralaštva, Kulturni centar Grad pokušaće da sagleda našu zajedničku budućnost – svakog vikenda u isto vreme na KC Grad kanalima. 

Projekat su podržali Serbia Creates / Srbija Stvara i Hemofarm Fondacija.

foto: Nemanja Knežević